top of page

Om stoffer og materialer

IMG_8175.PNG

Morbærsilke:

Silkefibrene regnes blant de mest eksklusive tekstilfibrene. Dette på grunn av den vakre glansen og den store styrken, men også fordi den er komplisert å fremstille. Vi bruker morbærsilke som fremstilles fra kokongen til en liten sommerfugl. I hver kokong kan det være 4000 m fibrer. Det er kun 500-1500 m som er sammenhengende fibrer, og kan kalles råsilke.

IMG_8744.PNG

Lin:

Lin er en plante. Den blomstrer med små, himmelblå blomster midt på sommeren. Lin planten har vært brukt i tusenvis av år til produksjon av både tekstiler og mat. Lin er blant de sterkeste materialene, og er 2 til 3 ganger så slitesterkt som bomull. Materialet puster godt og er svært absorberende for fukt/svette,  noe som er behagelig i varmen. Lin er lett materiale å ta vare på og kan både renses, vaskes og dampes.

IMG_8332.PNG

Kasjmir:

Denne fantastiske kvaliteten kommer fra kasjmirgeitene som lever i fjellområdene i Kashmir, mellom Kina, India og Pakistan. Geitene utvikler en underpels helt innerst mot huden når det er kaldt. Det er denne ullen som er så ettertraktet og unik. 

Når våren kommer blir kasjmirgeitene gredd for og forsiktig kunne "høste" denne eksklusive ullen. For å produsere en genser i vanlig størrelse trenger man 2 til 3 store geiter.

IMG_8168.PNG

Merinoull:

Merinoull kommer fra Merinosauen. Dette er en sauerase som er spesielt egnet for produksjon. Arten har sin opprinnelse i Spania. Merinoull er verdsatt for å være veldig myk og behagelig mot huden. Merinoull blandes ofte med andre typer ull for å oppnå en mykere kvalitet. Merinoull har en mikroskopisk diameter – omtrent en tredjedel til en tidel av tykkelsen på menneskehår.
Jo mindre diameter, jo finere, mykere oppfattes ulla mot huden. Merinoull puster svært godt fordi fibrene kan absorbere opptil 30% av sin egen vekt i fuktighet, slik at fuktigheten fjernes fra kroppen.
Dette gjør at brukeren holder seg tørr og behagelig uavhengig av temperaturen.

901B405F-7F3A-4008-B5C7-9F5D1E49FCCC.JPG

Lamaull:

Lamaull er et eksklusivt naturprodukt med en unik evne til å beskytte mot kulde. Fibrene fra lamaen er hule, noe som gjør at lamaull har bedre isoleringsevne enn f.eks saueull.
Vi beholder den naturlige fargen lamaen har som spenner fra ensfarget eller flerfarget i hvitt, brunt eller grått mot sort.
Lamaull er ikke det samme som alpakka, dog de er i familie. Fibrene fra lama er noe grovere enn fibrene fra alpakkaen. Ulla klippes hvert annet år.

bottom of page